Fostul presedinte Ion Iliescu a fost externat, joi, de la Spitalul Elias din Capitala, unde i-au fost facute analize, medicii constatand ca nu are probleme majore de sanatate.

Control de rutina

El a parasit spitalul in jurul orei 14.00, in stare buna, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul medical, Dana Safta.

In jurul pranzului, aceasta a mentionat ca Ion Iliescu a fost supus unor analize si explorari endoscopice, programate din timpul verii pentru unele tulburari digestive din ultimii ani, care nu sunt insa grave.

Medicul a sustinut ca Ion Iliescu a venit la spital in urma unei probleme digestive.

Starea de sanatate a lui Ion Iliescu este buna

Dana Safta declarase joi dimineata ca starea fostului sef al statului Ion Iliescu este buna.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, l-a vizitat, joi dimineata, pe Ion Iliescu, la spital. Oprescu a negat zvonurile legate de o posibila criza biliara, amintind ca Iliescu a fost supus cu ani in urma unei interventii in urma careia i-a fost scoasa bila.

Ion Iliescu a fost internat de miercuri dupa-amiaza la Spitalul Elias din Capitala.

Schimb dure de replici intre Mircea Geoana si Ion Iliescu

Ion Iliescu a participat, marti, la sedinta CExN al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoana din partid. Potrivit unor surse, in cadrul sedintei liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonisti fiind inclusiv Ion Iliescu si Mircea Geoana.

Dupa sedinta, Mircea Geoana a declarat ca Ion Iliescu este "piaza rea" a partidului, ca formatiunrea nu va putea fi reformata cata vreme fostul presedinte al PSD va avea influenta in partid. Geoana a mai vorbit despre "ranchiuna" pe care Ion Iliescu o are fata de orice lider al PSD. La randul sau, Ion Iliescu l-a acuzat pe Geoana de "obraznicie".

Ion Iliescu a fost operat, in mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, dupa ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi si a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Interventia a fost realizata in 18 mai 2005, iar Iliescu a ramas atunci in spital pana aproape de sfarsitul lunii, din cauza unor dureri in piept, aparute la cateva zile dupa montarea stenturilor.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Totodata, in 1994, Ion Iliescu a fost operat de colecist, la Spitalul Elias.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.