Opozitia trebuie sa convinga teoretic cel putin 17 parlamentari de la putere sau neafiliati sa voteze suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu pentru a cumula cele 234 de voturi minim necesare, in conditiile in care USL are pe hartie 217 parlamentari.

La Senat, PSD si PNL-PC au 66 de parlamentari, iar la Camera Deputatilor 151.

Astfel, opozitia numara in total 217 parlamentari, in timp ce coalitia de guvernare are 245 de senatori si deputati. De asemenea, exista si cinci deputati neafiliati unui grup parlamentar.

Parlamentul are in prezent 467 de membri, din totalul de 471 de mandate, patru locuri de deputat fiind vacante.

Prin urmare, pentru aprobarea suspendarii din functie a presedintelui, care se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, sunt necesare 234 de voturi favorabile, scrie MEDIAFAX.

Astfel, USL ar trebui sa mai convinga cel putin 17 parlamentari sa voteze alaturi de opozitie suspendarea din functie a sefului statului.

Votul fiind secret cu bile, nu poate fi lipsit de surprize, de ambele parti.

Opozitia are pe hartie 217 parlamentari, insa in aceasta perioada se discuta despre excluderea lui Mircea Geoana din PSD, care ar putea fi urmata si de pierderea altor parlamentari.

Pe de alta parte, USL pluseaza spunand ca sunt parlamentari ai puterii care ar vota suspendarea presedintelui. Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, declara inca de joi ca, desi USL nu are voturile necesare in Parlament pentru a-l suspenda din functie pe presedintele Traian Basescu, s-ar putea sa aiba "o surpriza placuta" de la unii parlamentari PDL.

USL cere suspendarea lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.