Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Craiova, referindu-se la intentia USL de a-l suspenda pe Traian Basescu din functia de presedinte, ca "era absolut necesar ca presedintele sa fie adus sa dea piept cu poporul".

Lia Olguta Vasilescu a declarat ca juristii PSD au intocmit motivarea care va fi adusa in dezbatere luni, in cadrul sedintei USL.

"Ca parlamentar, eu salut aceasta initiativa si era absolut necesar sa il aducem pe presedintele Traian Basescu sa dea piept cu poporul, pentru ca asa isi doreste dumnealui, de fiecare data ne spunea ca ne intoarcem la popor, probabil ca a venit momentul ca domnul presedinte sa se intoarca din nou la popor", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Ea a precizat ca presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia, referindu-se la doua cazuri, respectiv indexarea pensiilor in anul urmator si indemnul de a nu respecta hotararile instantelor, transmite MEDIAFAX.

"Din punctul meu de vedere sunt incalcari ale Constitutiei deosebit de grave din partea presedintelui Traian Basescu si m-as referi doar la doua argumente si anume - domnia sa a indemnat public la nerespectarea legilor - este vorba despre legea pensiilor care a trecut printr-o mare frauda in Paralament, dar pe care domnia sa a promulgat-o, este vorba despre indexarea pensiilor in anul urmator, si, de asemenea, un indemn pentru nerespectarea hotararilor instantelor. Dupa cum va aduceti aminte foarte multi bugetari si-au castigat drepturile in instanta si presedintele Traian Basescu, desi nu este membru in Executiv, a spus ca acesti bani nu se vor plati", a mai spus senatorul PSD.

Olguta Vasilescu l-a atacat dur pe seful statului, sustinand ca Romania a devenit un "stat politienesc", intrucat "nu mai sunt bani pentru spitale, pensii, scoli", insa "serviciile secrete primesc bugete mai mari si automat administratia prezidentiala".

"Nu mai putem vorbi de un stat de drept deoarece insusi presedintele tarii indeamna la nerespectarea legii si, de asemenea nu mai putem vorbi de un stat de drept atat timp cat procentul din PIB a ajuns la 1,5 la suta, daca dam la o parte toata autofinantarea din invatamant. Se inchid spitale, scoli, dar in acealsi timp bugetul Romaniei isi permite sa fie marit in ceea ce priveste capitolul rezervat serviciilor secrete si administratiei prezidentiale. Cu alte cuvinte, nu au mai fost bani pentru subventia la incalzire care s-a eliminat pentru absolut toata populatia care beneficia, nu mai sunt bani pentru spitale, pensii, scoli, dar in acelasi timp traim intr-un stat politienesc si atunci este normal ca serviciile secrete sa primeasca bugete mai mari si automat administratia prezidentiala", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.