Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, duminica, la Timisoara, ca nimeni din PSD nu doreste ca Mircea Geoana sa plece din partid, insa niciun lider al social-democratilor nu este mai presus de interesul acestei formatiuni, si anume castigarea alegerilor.

"Nimeni din PSD nu vrea ca Mircea Geoana sa plece. Au fost trei elemente pe care noi le-am identificat: primul - unitatea partidului, disciplina in interiorul partidului si coerenta mesajului. Mircea Geoana s-a pozitionat in afara partidului refuzand, dupa pierderea alegerilor interne, sa accepte deciziile Biroului Permanent National. Biroul Permanent National l-a sanctionat rugandu-l si obligandu-l ca sase luni sa nu mai vorbeasca in numele PSD", a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD Timis, Valeriu Zgonea.

Vicepresedintele PSD a afirmat ca Mircea Geoana, prin actiunile sale, s-a situat in afara partidului nu pentru ca asa i-a cerut conducerea social-democrata, ci pentru ca asa a dorit.

"Dupa aceasta perioada, Mircea Geoana nu a venit la Birourile Permanente, nu a comunicat si nu a avut o agenda comuna cu partidul care l-a propus pentru functia de presedinte al Senatului. Din pacate pentru noi, Mircea Geoana s-a situat in afara partidului nu pentru ca noi am cerut, ci pentru ca el a vrut", a spus Zgonea, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca tinta PSD o reprezinta PDL si Traian Basescu, insa sutele de mii de oameni care au lucrat in campania din 2009 pentru partid trebuie sa primeasca un mesaj de unitate si disciplina.

"In acest moment, PSD e concentrat pe castigarea alegerilor. Niciun lider al partidului nu e mai presus de interesul partidului, sa castige alegerile. (...) Sute de mii de oameni au muncit, in 2009, sa strangem 5,2 milioane de voturi pentru PSD si pentru candidatul nostru. Acesti sute de mii de oameni vor sa vorbim astazi despre unitate, disciplina si coerenta a mesajului, cu un singur scop: sa castigam alegerile. Tinta noastra nu e sa ne batem intre noi, tinta noastra e PDL, tinta noastra e Traian Basescu", a precizat Zgonea.

Intrebat daca PSD a pierdut capital politic in urma deciziei de a-l schimba pe Mircea Geoana de la presedintia Senatului, Zgonea a raspuns: "Nu cred ca partidul are de pierdut. Oamenii trebuie sa vada ca suntem uniti, ca avem acelasi mesaj si ca ne batem cu PDL. Oamenii nu mai vor sa vada oameni care se bat pentru functiile lor, pentru o masina si o secretara".

Citeste si:
Valeriu Zgonea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare
Valeriu Zgonea a fost...

Intrebat daca Mircea Geoana este unul dintre acei oameni care se bat pentru "o masina si o secretara", vicepresedintele PSD a replicat: "Intrebati-l pe Mircea Geoana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.