PDL Bucuresti il acuza pe Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, ca, impreuna cu parlamentarii USL, vrea suplimentarea, pe criterii netransparente, a licentelor de taximetrie pentru a obtine noi surse de finantare in vederea campaniei electorale de anul viitor.

"Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, vrea astazi sa-si acopere ilegalitatile din trecut prin incercarea de modificare a legislatiei referitoare la practicarea taximetriei. Primarul va avea o intalnire la Comisia de Industrie din Camera Deputatilor, condusa de PSD-istul Iulian Iancu, unde va sustine schimbarea articolului de lege care prevede existenta a 4 licente de taxiuri la 1.000 de locuitori", se arata intr-un comunicat de presa al PDL Bucuresti remis, joi, agentiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, aceasta modificare nu este una care sa genereze o mai buna functionare a sistemului de taxiuri in Bucuresti, ci "o incercare a lui Sorin Oprescu de a-si acoperi ilegalitati din trecut".

PDL sustine ca primarul general al Capitalei a suplimentat ilegal in 2009 numarul de autorizatii de taxi de la 9.500 la 10.269, nerespectand legea in vigoare, iar, in urma unei decizii din 11 iulie 2010, a Tribunalului Bucuresti acesta a retras cele 769 de licente suplimentare.

"Chiar daca a pierdut acel proces, Sorin Oprescu nu s-a consolat cu ideea ca trebuie sa respecte legea. Tentativa girata de USL de modificare a legii taximetriei pentru a mari numarul de licente se inscrie in categoria actiunilor intreprinse de Primarul General pentru a obtine noi surse de finantare in vederea campaniei electorale de anul viitor. Acordarea suplimentara de licente, pe criterii netransparente, cunoscute numai de apropiatii sai, i-ar aduce lui Sorin Oprescu fonduri suplimentare si chiar o masa de manevra", se mai arata in comunicatul PDL Bucuresti.

Democrat-liberalii sustin ca rezolvarea problemei taxiurilor cu licenta de Ilfov care opereaza in Bucuresti nu trebuie facuta prin eliminarea limitei de licente, ci prin aplicarea legii, Sorin Oprescu avand in subordine Comisia de Mobilitate si Transport, care ar trebui sa se ocupe de controale, prin care sa aplice amenzi celor din Ilfov care lucreaza in Bucuresti si sa descurajeze aceasta practica.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.