Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a anuntat, marti, in plen, ca grupurile parlamentare ale PNL si PSD depun la Camera Deputatilor motiunea simpla "Panglicile ministrului Boagiu".

Vicepresedintele Camerei Ioan Oltean, care conduce sedinta de plen, a precizat ca in Biroul Permanent se va stabili data dezbaterii motiunii.

USL a anuntat luni ca va depune la Camera Deputatilor o motiunea simpla impotriva ministrului Transporturilor, referitoare la gradul redus de absorbtie a fondurilor europene si la faptul ca, in pofida promisiunilor Guvernului Boc, s-au construit foarte putini kilometri de autostrada.

Semnatarii motiunii simple arata ca reprezentantii PDL au ocupat functiile de ministru al Transporturilor aproape jumatate din perioada post-decembrista, precizand ca Traian Basescu, Anca Boagiu, Gheorghe Dobre si Radu Berceanu au decis asupra dezvoltarii infrastructurii de transporturi din Romania timp de 10 ani si 7 luni.

Potrivit sursei mentionate, "performanta" Ministerului Transporturilor si a Guvernului Boc in materie de infrastructura rutiera in al treilea an de mandat de guvernare tine de finalizarea a celor 52 de kilometri din autostrada Transilvania, a mai putin de 20 de kilometri din soseaua de centura a Sibiului, precum si a unei portiuni din centura Constantei si a tronsonului Medgidia - Constanta, acestea din urma insumand 21 kilometri, scrie MEDIAFAX.

In textul motiunii se apreciaza ca, in mandatul ministrului Boagiu, atribuirea contractelor de lucrari s-a facut pe criteriul "pretul cat mai ridicat", acest fapt devenind o regula oficiala a politicii Ministerului Transporturilor.

Semnatarii motiunii considera, totodata, ca PDL ar trebui sa-si asume responsabilitatea privind cresterea nejustificata a costurilor si nerespectarea termenelor prevazute de contractul cu Bechtel gestionat prin ministrii Anca Boagiu, Radu Berceanu si Gheorghe Dobre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.