Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca Traian Basescu face "un circ ieftin" cu Parlamentul unicameral si votul uninominal, mentionand ca declaratiile sefului statului sunt contrazise de realitate.

Ponta a spus ca presedintele Basescu "minte la televizor", afirmand ca doreste Parlament unicameral si vot uninominal, in realitate acceptand ca PDL sa legifereze cu totul altceva.

"Traian Basescu face in continuare un circ ieftin. Ne spunea ca vrea Parlament unicameral si iata ca vom avea de fapt doua Camere. Ne-a spus ca vrea vot uninominal pur si iata ca pana la urma vom avea vot mixt, nici macar uninominal. Traian Basescu minte la televizor si ii lasa pe cei de la PDL sa faca altceva. Una spune zice Basescu, cu totul alta face", a afirmat Ponta.

Boc: Fara opozitie nu se poate Parlament unicameral

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca nu este de acord cu varianta coalitiei de reducere a numarului de parlamentari la 388, el mentionand ca varianta USL, care vizeaza 300 de parlamentari, este cinstita si ar trebui sa fie sustinuta de politicienii PDL care sunt cinstiti.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca in sedinta coalitiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numarului de parlamentari - 300 deputati si 88 senatori - si ca nu s-a discutat despre asumarea raspunderii pe pachetul de legi electorale.

"Coalitia a cazut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputati, 88de senatori si un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Aceasta treime va depinde de rezultatul inregistrat la referendum pe care il vom avea abia in luna ianuarie. In cel mai scurt timp cu putinta, coalitia va elabora legile necesare pentru a fi promovate in Parlament", a declarat Verestoy.

USL vrea sa dea jos guvernul... din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.