Dan Voiculescu ataca dur proiectul de buget propus de guvern, pe care il clasifica drept nerealist si mincinos.

Potrivit acestuia, indicatorii macroeconomici pe care se bazeaza guvernul sunt fictivi, deoarece rata somajului utilizata in calcul, de 4,5% este inreala, somajul situandu-se undeva peste 10%.

Voiculescu sustine ca miza cresterii veniturilor din impozite pe salarii, la 6,9%, este absolut imposibila in conditiile in care nu se creeaza noi locuri de munca, iar estimarea potrivit careia veniturile vor creste cu 11,7% pe baza impozitului pe profit este fantezista, in situatia in care cel mai probaibil scenariu este o crestere de zero. [Vladescu: Bugetul trebuie construit pe crestere zero]

Guvernul nu ne propune un proiect de buget fundamentat pe cifre, ci o fictiune bazata pe iluzii”, sustine Voiculescu intr-un comunicat de pe blogul sau.

Liderul PC anunta ca opozitia ca combate acest proiect in justitie si ca acestia au inregistrat deja o plangere penala impotriva guvernului pentru depasirea termenului legal de depunere a Proiectului de buget la Parlament.
.
Estimare 2012: Cati someri vor fi in viitor?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.