Bugetul trebuie construit pe crestere economica zero, cu inghetarea pensiilor si salariilor, chiar daca Guvernul va miza pe un avans de 2%, avand posibilitatea sa utilizeze veniturile suplimentare pentru sustinerea unor grupuri defavorizate, considera Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor.

"As construi un buget pe crestere economica zero, cu un deficit de 3% din PIB pe ESA (care cuprinde si pierderile companiilor de stat), cu pensiile si salariile inghetate la nivelul anului 2012. As aloca 80% din cheltuielile de capital pentru primul semestru, ca sa compensez reducerea de consum privat, iar, in cazul in care am crestere economica, toata diferenta s-o aloc pentru sustinerea grupurilor defavorizate tinta. Daca am 100 -200 de milioane de euro in plus, as da bani unor diferite grupuri tinta, cu sume diferite, iar depasirea deficitului s-ar face numai pe cheltuieli de capital legate de o absorbtie mai buna decat am bugetat din fonduri europene", a spus Vladescu, citat de Wall-Street.ro.

Fostul ministru crede ca astfel de deficite vor primi finantare de pe piete, opinand ca soldul negativ poate urca chiar la 3,5% sau 3,8% din PIB.

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.