Premierul Emil Boc a declarat, luni, ca trebuie sa existe un raspuns foarte clar si explicit din partea opozitiei in vederea sustinerii reformei constitutionale si le-a spus ziaristilor sa il intrebe pe Ponta daca vine impreuna cu Antonescu in comisie sa sustina Parlamentul unicameral.

"Intrebati si pe domnul Ponta daca vine impreuna cu Antonescu in comisie sa sustina Parlament unicameral, pentru ca fara voturile opozitiei nu putem ajunge la doua treimi. Actuala coalitie poate ajunge la cel mult 50% plus unul, restul pana la doua treimi, adica pana la 66%, ne trebuie din partea opozitiei si de aceea trebuie un raspuns foarte clar si explicit din partea opozitiei in vederea sustinerii reformelor Parlamentului", a spus Emil Boc dupa sedinata BPN al PDL.

El a aratat ca PDL nu a renuntat la revizuirea Constitutiei, dar ca pentru acest lucru are nevoie de votul coalitiei, dar si de votul opozitiei, scrie MEDIAFAX.

"Fara suportul opozitiei, nu putem ajunge la Parlament unicameral. De aceea, cer ca in Comisia constitutionala, unde se dezbate revizuirea Constitutiei, opozitia sa sustina Parlament unicameral. Fara votul lor nu vom putea ajunge niciodata la referendum pentru indeplinirea acestui obiectiv pentru ca este un obiectiv politic care trebuie atins cu o majoritate de doua treimi in fiecare Camera a Parlamentului", a explicat premierul.

Boc a sustinut ca PDL a fost, este si ramane sustinatorul modernizarii sistemului politic romanesc.

USL vrea sa dea jos guvernul... din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.