USL va depune, in perioada urmatoare, doua motiuni simple, una la Camera Deputatilor, impotriva politicii aplicate de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si cealalta la Senat, prin care critica activitatea desfasurata de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Co-presedintele USL Daniel Constantin a precizat, luni, dupa sedinta Uniunii, ca motiunea simpla de la Camera, impotriva ministrului Boagiu, critica gradul redus de absorbtie a fondurilor europene si faptul ca, in ciuda promisiunilor Guvernului Boc, s-au facut foarte putini kilometri de autostrada.

De asemena, Constantin a spus ca motiunea simpla de la Senat, impotriva ministrului Igas, critica cresterea gradului de infractionalitate si modul de organziare a recensamantului, dar si faptul ca prefectul de Constanta "a sabotat" organizarea referendumului din acest judet pe tema reorganizarii administrative.

  • Avertizarile lui Antonescu

Copresedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, ca reprezentantii Uniunii vor initia motiune de cenzura daca Guvernul isi va angaja raspunderea pe actele normative privind comasarea alegerilor si reducerea numarului de parlamentari, scrie MEDIAFAX.

"Daca vom avea la pachet o asemenea angajare de raspundere, vom initia motiune de cenzura", a spus Antonescu, in conferinta de presa organizata dupa sedinta USL.

  • Coalitia decide comasarea alegerilor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca in sedinta de luni a coalitiei s-a convenit comasarea alegerilor pentru noiembrie 2012, reducerea numarului de parlamentari, la 388, insa cu mentinerea Parlamentului bicameral.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca la discutiile de luni s-a conturat o decizie, "un compromis", atat din partea UDMR, cat si a PDL.

"Noi am discutat luni in coalitie cateva principii si se contureaza o decizie, un compromis atat din partea noastra, cat si din partea PDL. Aceste principii cu care am fost de acord cu totii inseamna comasarea alegerilor anul viitor, undeva in noiembrie, ramanerea la sistemul bicameral, cu reducerea numarului de parlamentari. La Camera Deputatilor numarul de parlamentari va fi de 300-301, iar la Senat ramane varianta cu 88 de senatori, cate doi pentru fiecare judet si pentru fiecare sector al Capitalei", a afirmat Kelemen.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.