Felul in care comisia de anonimi care vegheaza la integritatea si morala in randurile social-democratilor a inteles sa-l execute pe presedintele Senatului si scorul la care s-a luat recomandarea de excludere inseamna pentru Mircea Geoana capatul drumului in PSD.

Onorata comisie insa i-a dat repejor pedeapsa maxima si l-a lasat cu ochii in soare, fara sa doreasca sa-l asculte. Presedintele sau, senatorul Dan Sova, din ce in ce mai patruns de o inversunare rece si de narcoza celor 15 minute de glorie personala, a spus senin si hotarat ca Geoana nu a trimis o tidula de confirmare a prezentei si ca decizia inculpatului de a se prezenta la taierea gatului, anuntata la televizor, n-a avut nici o valoare in economia "procesului". A fost o faza clasica de cuvantul unuia contra cuvantului celuilalt, scrie MEDIAFAX.


Este indoielnic ca Biroul Permanent National si Comitetul Executiv National al PSD vor infirma aceasta recomandare. Ar insemna sa puna la indoiala ratiunea de a fi a Comisiei de integritate, care taman ce si-a justificat existenta si rostul, facand o victima de notorietate. Si in comisie nimeni nu a votat de capul lui sau dupa constiinta din capul lui (cum pompos se dadeau asigurari).Votul a fost pragmatic, conform mandatului dat de filiale.

Antractul decis de Ion Iliescu si de Adrian Nastase a luat sfarsit, un mecanism a fost pus in miscare si doar Ion Iliescu si Adrian Nastase mai pot temporiza, daca vor vrea. Dar nu o vor face, desi orgoliul le va da ghes. Ei nu iarta si nu uita ca, pe rand, Geoana i-a debarcat, lasandu-i sa-si roada degetele pe tusa.

Ziua de 13 noiembrie a avut valentele unui decont al esecului la prezidentialele din 2009. Mircea Geoana i-a supravietuit, si nu oricum, ci din pozitia de "numar doi in stat". Dar nimeni din partid (poate nici chiar putinii lui sustinatori) nu si-a sters din subconstient amarul acelei infrangeri.


Aceeasi povara o duce si (inca) presedintele Senatului. Cand probabil nu va mai fi "numarul doi" - un rol care s-a dovedit a-i fi potrivit - va ramane sa-si duca si crucea singuratatii de senator independent. Binenteles, se va lupta pana la capat pentru dreptatea lui. Dar acesta este un efort in van. Pe care ar trebui sa aiba intelepciunea de a-l inlocui pentru o vreme cu conditia de (doar) "senatorul si cetateanul" Mircea Geoana. Asteptand si pregatindu-si un nou inceput. Si un drum la al carui capat nu-i va mai deziluziona pe cei care continua sa creada in el.
Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Insa acum, Mircea Geoana este doar ca acel "uomo finito" al lui Papini: (mai) nimic pentru ca a vrut sa fie totul. Si nu i-a iesit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.