Dan Sova, Presedintele Comisiei de Integrare PSD, raspunde la aceasta intrebare.

Presedintele Comisiei de Integritate a PSD, Dan Sova, a motivat faptul ca sedinta comisiei s-a terminat cu putin timp inainte ca Mircea Geoana sa soseasca la sediul PSD prin faptul ca presedintele Senatului nu a confirmat oficial ca va participa.

Mircea Geoana a sosit la sediul central al PSD la 14.07 si a dat o scurta declaratie de presa.


Conform invitatiei primite de la Sova, Geoana era invitat la lucarile comisiei incepand cu ora 14.15, scrie MEDIAFAX.

In jur de 14.10, Geoana a urcat la etajul 1 al sediului central al PSD, in conditiile in care unii membri ai comisiei de integritate deja paraseau sediul.

Geoana nu a mai fost audiat la comisie, el declarand presei ca este "consternat".

Intrebat ulterior de jurnalisti de ce Geoana nu a mai fost audiat de Comisia de Integritate, Dan Sova a spus ca sedinta Comisiei tocmai se incheiase, iar Geoana nu a confirmat oficial ca va participa.

"A fost o neintelegere. Noi i-am trimis invitatie pentru a participa la sedinta, incepand cu ora 14.15, insa dansul nu ne-a comunicat oficial ca va participa. Sedinta a inceput la ora 13, s-a terminat la ora 14. Am vorbit cu domnul Geoana dupa ce s-a terminat sedinta, i-am spus ca sedinta s-a incheiat pentru ca nu am primit o confirmare oficiala ca va fi prezent", a spus Sova.

El a mai spus, raspunzand unor intrebari ale jurnalistilor, ca in invitatia adresata lui Geoana i-a solicitat acestuia sa confirme daca participa sau nu la Comisie.

Pe invitatia primita de Geoana nu se afla, insa, nicio mentiune legata de o astfel de confirmare. "Eu personal, cred ca domnul Mircea Geoana, in loc sa faca conferinte de presa la Senat si pe scarile partidului, ar fi fost bine sa vina la comisie", a mai spus Sova.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre afirmatia lui Geoana, ca acuzele ce i s-au adus au fost "fabricate", Sova a raspuns: "Mircea Geoana a actionat impotriva unei decizii a BPN. Noi am constatat faptele si vom inainta punctul nostru de vedere catre Comitetul Executiv, care va adopta decizia pe care o considera necesara".

Citeste si:
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se va rejudeca de la zero, in urma...
ICCJ: Dosarul lui Dan Sova se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.