Senatorii - atat din opozitie, cat si din coalitie - sustin ca nu isi vor mai putea exercita mandatul din cauza bugetului mic, reclama ca sunt discriminati, din acest punct de vedere, fata de colegii lor deputati si se simt "pacaliti" de Ministerul Finantelor.

In sedinta Biroului Permanent de luni, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a anuntat ca nu mai sunt bani pentru deplasari externe ale senatorilor in acest an, "de sus pana jos".

"In acest moment, suntem in situatia de a spune extrem de clar ca nu mai sunt bani pentru activitati externe ale Senatului Romaniei si ale senatorilor Romaniei de sus pana jos. Acest lucru am vrut sa vi-l aduc la cunostinta", le-a spus Geoana, luni, membrilor Biroului Permanent, conform stenogramei sedintei.

De altfel, discutiile privind bugetul Senatului au ocupat cea mai mare a timpului alocat sedintei.

Geoana a precizat ca toate deciziile legate de deplasari externe sunt puse "in asteptare" pana la un raspuns oficial al Ministerului Finantelor privind modul de functionare a Senatului, scrie MEDIAFAX.

El a apreciat ca, pentru anul viitor, avand in vedere pozitia Ministerului Finantelor, va fi o situatie "aproape dramatica din punct de vedere al functionarii institutiei".

Senatorul PDL Radu Berceanu a intervenit, spunand ca ar fi util sa fie facuta o statistica incepand cu anul 2005 in legatura cu modul in care au evoluat bugetele Camerei Deputatilor si Senatului. El a amintit ca atunci cand Ministerul Finantelor a sugerat reduceri ale bugetelor, Senatul a operat aceste reduceri "foarte exact", in timp ce Camera "foarte inexact" si au aparut discrepante.

"Cei de la Ministerul Finantelor Publice - nu neaparat ministrii, cei care fac demult treaba, domnul Gherghina mi se sopteste de aici, din stanga - in general lucreaza foarte comparativ, adica iau bugetul de anul trecut si zic: «Domnilor, daca anul trecut ati avut atat, mai trebuie sa scadeti 10%». Nu fac comparatii mai largi, pentru ca nu li se pare normal. Adica, cu alte cuvinte, «Daca anul trecut v-am pacalit la un nivel si acum mai trebuie o reducere, nu revenim, mergem mai departe»", a aratat Berceanu.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.