Declaratie surprinzatoare facuta, ieri, de fostul premier, Adrian Nastase: "Nu l-am sunat pe dl. Botos cand eram premier. Ne-am intalnit in diverse ocazii. Nu am sunat pentru astfel de chestiuni". Nastase, sub guvernarea caruia au existat foarte multe acuzatii de imixtiune a politicului in actul de justitie, a spus apasat ca nu crede "ca astfel de telefoane (precum cel al lui Calin Popescu Tariceanu dat lui Ilie Botos) sunt justificate".

Chibitand de pe margine, Adrian Nastase l-a cainat pe actualul premier, care ar fi gresit cand "nu a tinut seama de sensibilitatea subiectului" si a sunat la Parchet pentru un prieten. "Ceea ce consider insa ca e foarte grav la acest moment e ca, in conditiile cand statul roman trebuie sa fie puternic, se produce o scadere a fortei, a credibilitatii acestor institutii, a Presedintiei, Guvernului, Oficiului pentru Combaterea Spalarii Banilor sau Parchetului. Presedintele spune ca a mintit, dar pentru ratiuni bune, premierul spune ca a dat un telefon, dar pentru ratiuni constitutionale, presedintele mediaza intre interese personale, si nu intre institutii", a analizat Nastase situatia.

Iliescu: Telefonul pentru prietenul Tiriac "nu e acelasi lucru"

"Nu are nici o legatura! Nu este acelasi lucru!" Sunt singurele propozitii pe care le-a rostit, ieri, Ion Iliescu, atunci cand a fost intrebat de ziaristi daca vede vreo paralela intre telefonul dat de Tariceanu si telefonul pe care Iliescu insusi l-a dat la Parchet in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care era implicat fiul omului de afaceri Ion Tiriac.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.