PSD considera inacceptabil faptul ca nici Presedintia si nici Curtea Constitutionala nu au informat asupra motivelor, scopului si concluziilor vizitei sefului statului la CC, social-democratii afirmand ca este o tentativa de subordonare a actului de justitie intereselor lui Traian Basescu.

Departamentul de justitie, politici legislative si drepturi cetatenesti al PSD sustine, intr-un comunicat, ca Traian Basescu le-a dat judecatorilor indicatii despre actele normative care pot si care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.

PSD aminteste ca vizita lui Basescu la CC este a treia pe care acesta o efectueaza in decursul actualului mandat.

"Consideram inacceptabil faptul ca, nici pana acum, Administratia Prezidentiala si nici Curtea Constitutionala nu au informat opinia publica asupra motivelor, scopului si concluziilor acestei vizite, indiferent daca ea a avut loc la invitatia presedintelui Curtii Constitutionale. Motivul, mai degraba pretextul, pe care il invoca Traian Basescu este in afara cutumelor statului de drept care stipuleaza ca seful statului viziteaza acesta institutie numai in doua ocazii: la preluarea mandatului si la Ziua Constitutiei", sustine PSD, transmite MEDIAFAX.

PSD este convins ca nu este catusi de putin intamplator faptul ca Traian Basescu si-a programat inspectia la numai o zi dupa ce USL a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta care prevede inghetarea salariilor si a pensiilor pentru anul 2012 si Legea arhivelor nationale.

Macovei: Frica de justitie paralizeaza USL-ul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.