Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv, joi noapte, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a declarat ca atat el, cat si primarul municipiului Cluj-Napoca sunt "socati" de decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile luata in cazul clientului sau motivand ca "nu exista probe" impotriva lui Apostu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Singura proba a procurorilor este o declaratie de invinuit, a Astaziei Droniuc, ceea ce spune multe despre acest dosar. Masura arestarii s-a luat din trei motive: atat pentru ca exista indicii ca ar incerca sa zadarniceasca aflarea adevarului, cat si pentru ca ar urma sa savarseasca si alte fapte de aceeasi natura si ca, de asemenea, ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica", a spus Mateut.

Avocatul a adaugat ca a declarat pe loc recurs impotriva deciziei magistratilor clujeni, care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Gheorghta Mateut a mai precizat ca in acest dosar sunt, in total, sapte persoane invinuite.

Potrivit aceleiasi surse, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru dare de mita in forma continuata, Mateut precizand ca si avocatul acestuia a declarat imediat recurs, care va fi judecat tot de instanta suprema.

Audierile de la Curtea de Apel Cluj au durat peste sase ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.