Sarbu a afirmat ca o eventuala sanctionare a lui Mircea Geoana cu excluderea din PSD ar fi "exagerata".

El a catalogat situatia din PSD ca fiind "o lupta intre generatii".

"Victor Ponta se lupta acum cu o generatie mai veche, care se pare ca nu are nimic de spus. Eu nu cred ca e chiar asa, ei mai au ceva de spus. Problema este ca Victor Ponta nu este lasat sa conduca PSD", a declarat Sarbu, transmite MEDIAFAX.

El a afirmat ca, daca PSD ii retrage sprijinul politic lui Mircea Geoana pentru functia de presedinte al Senatului, atunci acesta ar trebui sa se retraga de la conducerea Senatului.

"Daca un partid iti retrage sprijinul politic pentru o functie pe care ai obtinut-o ca urmare a sustinerii acelui partid, corect ar fi sa renunti la acea functie. Nu ai fost ales acolo in mod uninominal si direct, ci prin ajutorul partidului. Pentru coalitie evident ca ar fi mai bine ca domnul Geoana sa plece de la conducerea Senatului. Da, cred ca ar fi normal ca el sa renunte", a declarat presedintele UNPR.

  • Geoana, chemat in UNPR

Presedintele UNPR a afirmat ca, daca Geoana vrea sa se alature acestei platforme si sa "participe la un dialog" despre centru-stanga, este binevenit si are usile deschise.

Sarbu a evitat sa spuna daca Geoana este binevenit in UNPR, el vorbind despre platforma de centru-stanga care va fi lansata de UNPR - Uniunea Social Progresista.

Mircea Geoana isi infiinteaza propriul partid?