Scandalul telefoanelor continua sa starneasca tot mai multe reactii, amplificate de recentele speculatii potrivit carora presedintele Traian Basescu i-ar fi cerut premierului Tariceanu sa isi dea demisia. In timp ce liberalii fac zid in jurul liderului lor, democratii condamna gestul premierului. Reprezentantii PD mai spun ca situatia va fi discutata in cadrul Colegiului Director al partidului lor, dar si in sedinta Consiliului National de Conducere al Aliantei, evitand insa sa precizeze daca democratii ar putea sa-i ceara premierului sa paraseasca Palatul Victoria sau nu.

Liderul grupului democrat din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, a spus ieri ca discutia telefonica a premierului Calin Popescu Tariceanu cu procurorul general Ilie Botos a fost total inoportuna: "Nu stiu care este continutul convorbirii pe care premierul a avut-o cu procurorul general Botos. Ceea ce stiu este ca daca a facut o interventie, lucrul acesta este inadmisibil din partea unui personaj de prim rang ca el", a comentat liderul deputatilor democrati.

Cristian Radulescu a refuzat sa se pronunte asupra oportunitatii demisiei lui Tariceanu, adaugand ca nu-si permite sa aiba un punct de vedere personal pe aceasta tema si ca recentele evolutii politice vor fi dezbatute la partid. In schimb, cu toate ca a abandonat Cabinetul Tariceanu din motive de moralitate, deputatul PNL Mona Musca i-a luat apararea premierului, afirmand ca telefonul a avut ca scop informarea premierului si nu influentarea anchetei. Mona Musca a mai comentat ca, asa cum Iliescu nu si-a dat demisia, nu vede de ce ar face-o Tariceanu.

Liderul PSD, Adrian Nastase, a sustinut ca el nu a dat niciodata telefon procurorului Ilie Botos atunci cand era premier, dar s-a intalnit cu acesta in "diferite ocazii". In context, el a refuzat sa spuna daca Iliescu a facut bine sau nu telefonandu-i lui Botos pentru a interveni in cazul lui Tiriac junior si a precizat ca opinia publica nu asteapta "o ciorovaiala fara sfarsit in legatura cu telefoanele, fie ca sunt cu fir rosu, fie cu fir portocaliu". Nastase a mai declarat ca demersul liberalilor de a cere demiterea lui Botos nu este in masura sa asigure independenta justitiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.