ANI cere procurorilor sa-l cerceteze pentru fals in declaratii pe primarul din Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pentru ca in declaratia de interese nu a mentionat ca ca este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanta si SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia".

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca Mihai Claudiu Tusac a incalcat regimul juridic al incompatibilitatilor si sunt indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de fals in declaratii, informeaza miercuri ANI.

Inspectorii de integritate au constatat ca primarul a fost in incompatibilitate in perioada 03.11.2008 - 24.06.2009, respectiv, in perioada 26.07.2008 - 24.06.2009, intrucat a detinut, simultan, atat functia de primar al municipiului Mangalia, cat si calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC RAJA SA Constan?a si a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia", scrie MEDIAFAX.

Totodata, ANI sustine ca sunt indicii referitoare la posibila savarsire de catre Mihai Claudiu Tusac a infractiunii de fals in declaratii, intrucat, in declaratia de interese depusa la data de 16.06.2009, nu a mentionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia in Adunarea Generala a Actionarilor a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia" si a RAJA Constanta.

In acest context, ANI a sesizat Parchetul Judecatoriei Mangalia, cu privire la posibila savarsire de catre primar a infractiunii de fals in declaratii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.