Premierul Emil Boc a inspectat, sambata, la Poiana Brasov, lucrarile de extindere a domeniului schiabil, investitie de aproape 30 de milioane de euro, spunand ca spera ca tot mai multi romani vor renunta sa mai plece la schi in Austria si vor veni la Poiana Brasov.

Premierul, insotit de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inspectat, la Poiana Brasov, lucrarile facute la partiile din statiune, care vizeaza extinderea cu 30 de hectare a domeniului schiabil si montarea a doua noi instalatii de transport pe cablu, relateaza MEDIAFAX.

Premierul Emil Boc a spus ca spera ca "tot mai multi romani" sa renunte sa mai mearga la schi in Austria si sa vina la Poiana Brasov, aratand ca a "apreciat mereu efortul" pe care Elena Udrea l-a depus in ceea ce priveste dezvoltarea turismului.

  • Udrea vrea Festivalul Olimpic de Tineret in Romania

Elena Udrea a afirmat, la randul sau, ca lucrarile de extindere a domeniului schiabil de la Poiana Brasov reprezinta cea mai mare investitie facuta de Guvern pentru partii din 1989 si pana in prezent.

Ministrul Turismului a mentionat ca investitia se ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, Primaria Brasov alocand 12% din valoarea proiectului.

De asemenea, ea a spus ca lucrarile, al caror termen de finalizare este mai 2012, sunt "in grafic", astfel ca exista "certitudinea" ca Romania poate organiza Festivalul Olimpic European de Tineret.

"Trebuie sa aratam ca si Romania este capabila sa fie gazda evenimentului"
, a afirmat Elena Udrea.

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, care a prezentat stadiul in care se afla lucrarile, a precizat ca termenul contractual pentru utilizare este 2012, insa ar fi pacat ca instalatiile sa nu fie folosite de turisti si in aceasta iarna.

Primarul a mai spus ca proiectul domeniului schiabil de la Poiana Brasov se incadreaza "in cele mai exigente competitii internationale de schi", astfel ca iubitorii de schi sa nu mai mearga sa schieze in strainatate.

El a precizat ca in noiembrie Consiliul Local Brasov va aproba tariful de transport de cablu, sustinand ca vrea sa il mentina la acelasi nivel de anul trecut.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

  • Ce presupune proiectul?

Proiectul de dezvoltare si reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Brasov vizeaza extinderea partiilor existente, cu largiri variabile si corectii, statiunea urmand sa aiba in final 24 de kilometri de partii intinse pe o suprafata de 80 de hectare, fata de 50 de hectare cum a fost initial.

Proiectul vizeaza si montarea a doua noi instalatii de transport pe cablu, cu o capacitate totala de transport de 4.000 de persoane pe ora.

Una dintre instalatii, pe partia Ruia, va avea o lungime de 1,1 kilometri si o capacitate de transport de 2.400 de persoane pe ora. Cea de-a doua instalatie, de pe partia Lupului, va avea o lungime de 820 de metri si o capacitate de transport de 1.600 de persoane pe ora.

In prezent, capacitatea de transport a instalatiilor existente in Poiana Brasov este de 7.300 de persoane pe ora.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.