O noua lege "Big Brother" a fost depusa la Parlament. Daca va fi adoptata, toate mailurile si convorbirile telefonice vor fi monitorizate de stat.

Un proiect de lege privind retinerea datelor de trafic de catre operatorii de telefonie mobila a fost depus la Senat sub semnatura ministrului Comunicatiilor Valerian Vreme si a deputatului PDL Adrian Badulescu.

Un proiect similar a fost in dezbaterea Parlamentului in 2008, iar la vremea respectiva actul normativ a fost botezat de presa legea "Big Brother". In 2009, legea a fost respinsa de Curtea Constitutionala, relateaza adevarul.ro.

  • Romania penalizata de UE daca nu o aproba

Actualul proiect reia, in mare, o parte din prevederi, dar ministrul Conunicatiilor sustine ca a incercat sa elimine prevederile neconstitutionale. Valerian Vreme argumenteaza ca, daca in doua luni legea nu este adoptata de Parlament, Romania va fi penalizata de catre Uniunea Europeana, fiind deja declansata procedura de infringement, informeaza realitatea.net.

Initiatorii mai sustin ca detinerea acestor informatii de catre autoritati va ajuta la prevenirea, cercetarea, descoperirea si urmarea penala a infractiunilor si a criminalitatii organizate.

  • Ce prevede aceasta lege?

Conform Gandul.ro, daca legea va fi adoptata de Parlament in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila se vor retine timp de sase luni numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarului celui spre care a fost redirectionat apelul, dar si numele acestora. In cazul serviciilor de Internet - posta electronica si telefonie, se va identifica utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit.

Mai multe detalii despre aceasta lege gasiti aici!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.