Guvernul a redactat o lista cu 60 proiecte finantate de UE care vor fi urmarite prioritar, majoritatea la un stadiu de executie cu putin peste 0%, desi valoarea totala a acestora depaseste 7 miliarde euro, intentia fiind ca ritmul lucrarilor sa avanseze macar cu 5-10% pana la finele anului viitor.

Lista include proiecte de infrastructura locala, protectie a mediului, termoficare, constructie de autostrazi si drumuri nationale, pentru care contributia financiara a Uniunii Europene reprezinta mai mult de jumatate din total, respectiv 4,7 miliarde euro din valoarea cumulata de 7,3 miliarde euro a lucrarilor, scrie Wall-Street.ro.

Majoritatea acestor proiecte, semnate anul trecut sau in primavara acestui an, se afla la un stadiu de executie care depaseste cu putin 0% din total, in timp ce pentru alte proiecte semnate in 2009 sau in 2010 se reuseste cu greu sa fie raportat un nivel de executie peste 1%.

Proiectele semnate in 2008 se afla intr-un stadiu mai avansat de executie, dar nici in acest caz nu este depasit un nivel de 50%.

Toate aceste lucrari trebuie finalizate in intervalul 2012-2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.