Purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a declarat intr-o conferinta de presa, ca afirmatiile facute de catre presedintele Traian Basescu la adresa magistratilor sunt iresponsabile, pentru ca incita la nerespectarea legii si a hotararilor judecatoresti.

Vasilescu a afirmat ca, din moment ce Curtea Constitutionala a decis ca diminuarea cu 25% a salariilor bugetarilor este constitutionala doar daca are caracter temporar si este aplicabila doar pana la 1 ianuarie 2011, judecatorii nu ar putea da hotarari contrare deciziei Curtii.

"Domnul Basescu le-a cerut judecatorilor sa nu judece dupa lege, ci dupa ceea ce viseaza el noaptea. Asteptam ca maine, poimaine, sa se rasteasca si la judecatorii CEDO. Traian Basescu vrea sa transforme judecatorii in comisari politici in slujba Guvernului. Mesajul lui Traian Basescu este iresponsabil, pentru ca face apologia incalcarii statului de drept si a Constitutiei si instiga la nerespectarea legii si a hotararilor judecatoresti", a declarat purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, citat de MEDIAFAX.

Presedintele Basescu le-a cerut magistratilor sa indice si "sursa de finantare" atunci cand dau hotarari impotriva legilor adoptate pentru diminuarea veniturilor unor categorii de personal, precizand ca, daca aceste decizii ar fi aplicate, Romania ar fi intr-o situatie extrem de dificila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.