Premierul Emil Boc le-a spus membrilor Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social ca bugetul porneste anul viitor de la o estimare redusa a cresterii economice, fara majorari "neanuntate" de taxe, dar cu posibila extindere a bazei de impozitare, afirma participantii la reuniunea Consiliului.

In privinta salariilor si pensiilor, mesajul transmis de seful Guvernului a fost ca proiectul de buget pentru anul viitor nu va include la acest moment astfel de masuri, eventuale modificari in acest sens putand fi operate in partea a doua din 2012.

"Va fi un buget pe o formula pesimista, pentru ca, daca se intampla ceva, sa existe pregatirea si capacitatea de a avea un bun raspuns in structura respectiva. Pe de alta parte, se doreste o stabilitate fiscal-bugetara, deci nu vor exista modificari in structura bugetului de stat legate de politica fiscala. Deci, fara cresteri de taxe si impozite neanuntate - eu asa o interpretez -, dar cu posibile largiri la baza de impozitare", a declarat, la finalul discutiilor, presedintele confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Premierul le-a transmis de asemenea patronatelor si sindicatelor ca bugetul pentru anul viitor nu prevede la acest moment cresteri salariale, scrie MEDIAFAX.

"Premierul nu a specificat nimic nici de cresteri salariale, decat in sensul in care s-ar putea sa se faca in a doua jumatate a anului viitor, nici de pensii", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, seful Guvernului a aratat totodata ca patronatele si sindicatele "trebuie sa uite" de intentiile de fiscalizare mai redusa, resepctiv de reducerea contributiilor de asigurari sociale sau de introducerea unei impozitari diferentiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.