Vicepresedintele Bundestag-ului german, Eduard Oswald, i-a transmis vicepresedintelui Senatului Romaniei, Cristian Diaconescu, sustinerea pe care Germania a manifestat-o permanent fata de tara noastra, care trebuie apreciata in contextul european, pentru efortul de a-si securiza frontierele.

Vicepresedintele Senatului, Cristian Diaconescu, s-a intalnit, marti, cu o delegatie parlamentara germana, condusa de Eduard Oswald, vicepresedintele Bundestag-ului german.

"Deseori Romania este subiect de discutie in Germania si ori de cate ori vorbim despre Romania luam in considerare drumul lung pe care a trebuit sa il parcurga pentru modernizarea tarii", a spus oficialul german, transmite MEDIAFAX.

Totodata, Eduard Oswald i-a transmis lui Cristian Diaconescu salutul Bundestag-ului german, "alaturi de asigurarea de sustinere pe care Republica Federala Germania a manifestat-o permanent fata de tara noastra".

In acest sens, oaspetele german a subliniat faptul ca Romania trebuie apreciata, in contextul european, pentru efortul de a-si securiza frontierele si ca, totodata, Uniunea Europeana trebuie sa intervina hotarat si pragmatic pentru sprijinirea vecinilor Romaniei in efortul de combatere a infractionalitatii transfrontaliere, potrivit comunicatul remis presei de vicepresedintele Senatului Cristian Diaconescu.

Potrivit sursei citate, efortul de combatere a traficului la frontiere si a infractionalitatii transfrontaliere nu este doar o responsabilitate a Romaniei, intrucat aceste frontiere sunt practic frontierele Uniunii Europene.

"Vicepresedintele Bundestag-ului german s-a exprimat in sensul intensificarii relatiilor bilaterale parlamentare dintre Germania si Romania, mai ales pe zona comisiilor de specialitate", arata sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.