Sorin Oprescu cere acordul CGMB pentru contractarea unui imprumut de 800 de milioane de euro, din care 300 de milioane vrea sa ii foloseasca in propria campanie electorala, fiind disperat sa-i obtina, a declarat, duminica, viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu.

"Sorin Oprescu cere bani dar nu vrea sa spuna ce va face cu ei. I-am spus ca nu suntem impotriva acestui imprumut, dar trebuie sa justifice ce va afce cu banii. Sorin Oprescu a spus ca 500 de milioane de euro merg catre rostogolirea eurobondurilor, care ajung la maturitate in anul 2015, iar restul de 300 de milioane merg catre investitii noi, fara sa explice care sunt acestea", a spus Mircea Raicu.

El a precizat ca PDL Bucuresti crede ca diferenta de 300 de milioane de euro reprezinta banii de campanie electorala ai lui Sorin Oprescu . "Faptul ca vine fix cu un an inanite de alegeri, fara sa justifice pentru ce-i trebuie acesti bani, ne ridica aceste suspiciuni. Sorin Oprescu e absolut disperat sa puna mana pe acesti bani. (...) Observati discursul duplicitar al lui Sorin Oprescu in ce ne priveste - cand ne jigneste de o maniera calificabila, cand ne vorbeste frumos si ne roaga sa-i aprobam imprumutul", a spus Mircea Raicu, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca Bucurestiul are incepute, in diferite faze, lucrari de investitii care se apropie de suma de trei miliarde de euro si ca, in aceste conditii, deschiderea de noi investitii este inoportuna. "Sorin Oprescu sa termine cu acest stil heirupist si sa renunte la SF-uri", a spus Raicu.

El a precizat ca PDL Bucuresti este de acord cu acest imprumut cu doua conditii: banii sa fie folositi pentru plata datoriilor RADET catre Elcen, iar restul banilor sa fie orientati catre investitii aflate in diferite faze de finalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.