Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu este ingrijorat pentru ANI, dat fiind ca legea care ar fi modificat functionarea institutiei a fost retrasa, mentionand insa ca a luat nota ca au existat parlamentari "care vor s-o vada fripta".

El a spus ca nu este ingrijorat cu privire la functionarea ANI pentru ca a primit garantii de la PDL ca parlamentarii acestei formatiuni nu se vor lasa antrenati in jocuri care sa altereze legea ANI.

"Nu sunt ingrijorat (de reducerea puterilor ANI, n.r.). Stiu ca majoritatea din Parlament nu va lasa sa fie alterata Legea care face sa functioneze ANI. In ce sens nu sunt ingrijorat? Am garantia PDL ca nu se va angrena intr-un asemenea joc, a UNPR, a minoritatilor de asemenea", a spus seful statului.

El a mentionat ca, de altfel, legea a fost retrasa. "Prima garantie e aceea ca initiativa legislativa a fost retrasa din Parlament, deci nu mai exista un obiect al discutiei", a mai spus presedintele, citat de MEDIAFAX.

Basescu a tinut sa sublinieze ca a luat nota de faptul ca exista parlamentari care vor sa modifice legea.

"Nu inseamna ca nu am luat nota ca sunt parlamentari care si-ar dori sa o vada fripta (Legea ANI, n.r.), dar nu exista un motiv institutional acum sa fim ingrijorati, pentru ca nu mai exista obiectul ingrijorarii", a spus, razand, presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.