Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca ii va scrie premierului Emil Boc sa vina in fata Parlamentului pentru a obtine un mandat inainte de a negocia cu FMI, BM si Comisia Europeana.

Geoana a afirmat ca este nefiresc ca Guvernul sa se angajeze in negocierile cu organismele internationale fara un mandat din partea Parlamentului, el invocand amanarea Consiliului European dupa ce cancelarul german, Angela Merkel, a invocat nevoia obtinerii unui mandat al Budenstag-ului pentru continuarea discutiilor.

Presedintele Senatului a spus ca nu este normal ca Parlamentul sa fie doar informat, ulterior si tardiv, despre negocieri, in loc sa fie institutie fundamentala in mecanismul de decizie, transmite MEDIAFAX.

Geoana a afirmat ca acest mandat al Parlamentului ar da mai multa forta Guvernului in negocierile cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana in contextul scaderii dramatice a prognozei de crestere economica pentru 2012.

El a opinat ca, in aceste conditii, ar trebui renegociata si tinta de deficit bugetar pentru 2012.

Geoana a mai mentionat ca Senatul ii va scrie si guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, pentru a-l invita sa informeze Parlamentul in privinta situatiei bancare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.