Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca USL conditioneaza votul la proiectul de buget pe anul 2012 de adoptarea masurilor cuprinse in proiectul sau economic referitoare la reducerea CAS cu 10% si includerea in bugetul multianual a reducerii TVA pana la 19%.

"Masurile privesc reducerea CAS cu 3 punte procentuale, 10% din cat reprezinta in acest moment, reducerea TVA, prevazuta clar in bugetul multianual pana la 19%, schema de la agricultura - 9% din TVA la bugetul de stat si 15% sa se reintoarca la producator, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, cofinantarea in totalitate a proiectelor, interdictia de a folosi fondul de rezerva al premierului pe chestiuni politice si suspendarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, al ministerului Dezvoltarii Regionale, pentru ca creditele de 4 miliarde de euro vor intra pe deficit si ne vor impiedica sa folosim acesti bani pentru alte investitii utile", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca USL va vota impotriva proiectului de buget pe anul 2012 daca o singura masura - care va reprezenta, efectiv, un amendament al USL - din cele mentionate nu va fi inclusa in actul normativ.

Ponta a spus ca prin includerea acestor masuri in proiectul de buget se va inregistra un plus la buget evaluat la 0,5% din PIB.

"In momentul in care reduci cheltuielile cu 50%, elimini Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii doamnei Udrea, opresti finantarea din fondul de rezerva al premierului - se va inregistra un plus de 0,5-1% din PIB", a spus Ponta.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

El a subliniat ca, fara includerea acestor masuri, cresterea economica a Romaniei in 2012 va continua sa fie zero, iar deficitul va fi mai mare de 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.