Presedintele Traian Basescu a declarat, inainte de plecarea la Bruxelles, pentru Summit-ul PPE si Consiliul European de toamna, ca Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziile liderilor europeni din zona Euro.

"Pentru noi este de importanta majora. Datorita situatiei din Grecia, toata regiunea este contaminata de neincredere si aici nu este doar responsabilitatea Greciei”, a declarat presedintele, scrie antena3.

Traian Basescu a adaugat ca liderii din zona Euro care intarzie la nesfarsit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rau, nu numai pentru Grecia.

"Romania nu poate plati la nesfarsit indeciziiloe liderilor europeni din zona Euro”, a declarat Basescu.

"Aici sunt doua coordonate ale acestui mecanism. Primul si cel mai disputat este legat de fondul european de stabilitate financiara, iar marile discutii sunt legate de cum sa se realizeze un potential de aproape 2.000 de miliarde de euro in interiorul acestui fond, pentru a fi o garantie ca exista posibilitatea interventiei in situatia in care un stat din zona euro va intra in dificultate. Al doilea aspect, care ne vizeaza si pe noi, este legat de mecanismul european de stabilitate, despre care pot sa va spun ca a fost stabilit a fi creat din luna iunie, dar, deocamdata, nu s-a intamplat nimic in Uniunea Europeana. Vornim de el, dar el nu este nici macar in stadiu incipient. Pentru Romania este extrem de important ca acest mecanism sa fie pus in functiune", a mai spus Traian Basescu, conform realitatea.

Get Adobe Flash player


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.