Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe director general Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, Nicusor Dragan, de spalare de bani, sesizand in acest sens Parchetul Capitalei.

"In urma evaluarilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat urmatoarele: indicii referitoare la posibila savarsire de catre Dragan Nicusor, Director General Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a efectuarii mai multor tranzactii imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aprox. 542.300 de euro (in perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat pretul real al pietei -, si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011)", precizeaza ANI intr-un comunicat de presa, remis agentiei MEDIAFAX.

La data de 14 mai 2007, Dragan a fost numit in functia publica de conducere.

ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii privind comiterea de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.

Citeste si:
Oana Roman, despre începuturile relației cu Marius Elisei: „S-a...
Oana Roman, despre...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.