24 Octombrie 2011 in Politica
Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe director general Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, Nicusor Dragan, de spalare de bani, sesizand in acest sens Parchetul Capitalei.

"In urma evaluarilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat urmatoarele: indicii referitoare la posibila savarsire de catre Dragan Nicusor, Director General Adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a efectuarii mai multor tranzactii imobiliare cu terenuri, in valoare totala de aprox. 542.300 de euro (in perioada februarie - iunie 2010) - unul dintre ele instrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decat pretul real al pietei -, si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (in perioada 2006 - 2008, respectiv, 2010 - 2011)", precizeaza ANI intr-un comunicat de presa, remis agentiei MEDIAFAX.

La data de 14 mai 2007, Dragan a fost numit in functia publica de conducere.

ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, indicii privind comiterea de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism.Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Directorul ANAF, acuzat de spalare de bani.

cozi de... (1 comentariu, 249 vizualizari)
nimeni nu poate a nega existenta diversa a papagalilor, cu o coadă ceva mai scurtă e tot un papagal, dar în același timp, e și mai clar pentru toți că un papagal cu o coadă scurtă nu e la fel cu un...
ca doar nu o fi singurul (1 comentariu, 184 vizualizari)

Ultima ora din Politica pe 9AM