Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu, care a pierdut, miercuri, definitiv, procesul intentat lui Emil Boc pentru afirmatiile privind cazul Sterling, declara ca va face o plangere la CEDO, pentru ca aceasta Curte sa se pronunte daca Boc nu a depasit limitele libertatii de exprimare.

"Domnul Emil Boc nu a adus nicio dovada in sprijinul afirmatiilor sale calomnioase referitoare la domnul Tariceanu, dar instanta a apreciat ca, pentru oamenii politici, libertatea de expresie echivaleaza cu libertatea de a spune neadevaruri", se arata intr-un comunicat de presa transmis joi de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

Referitor la comentariile aparute in mass media in legatura cu procesul dintre Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, generat de declaratiile acestuia din urma referitoare la unele acte normative aflate in legatura cu firma Sterling, fostul premier liberal a declarat ca, prin acest proces, a demonstrat ceea ce a dorit sa demonstreze cand a initiat actiunea in justitie, anume ca nu exista vreo incalcare a legii, din partea sa, in legatura cu contractul Sterling, scrie MEDIAFAX.

"In tot cursul procesului, domnul Emil Boc nu a adus nicio dovada in sprijinul afirmatiilor sale calomnioase. Cu toate acestea, instanta a decis sa nu-l oblige pe domnul Boc sa plateasca daune, fiindca e om politic, si oamenii politici au dreptul sa spuna orice neadevar", a spus Tariceanu, conform comunicatului de presa.

Potrivit sursei citate, prin aceste declaratii, Tariceanu s-a referit la faptul ca hotararile instantelor judecatoresti au constatat ca nu exista nicio imprejurare, in legatura cu contractul Sterling, care sa-i fie imputabila lui, ca prim-ministru, si ca, astfel, toate acuzatiile lui Boc raman doar vorbe lipsite de orice fel de acoperire.

Comunicatul mentioneaza ca "dovada suprema" care arata ca Emil Boc "a mintit" in legatura cu acuzatiile la adresa lui Tariceanu este faptul ca, la trei ani de la provocarea acestui scandal, Hotararea de Guvern in cauza este in vigoare si produce efecte si ca, daca ar fi fost consecvent cu propriile declaratii, Boc ar fi anulat aceasta hotarare de guvern.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Totodata, Tariceanu a aratat ca "Romania are nevoie de altfel de oameni politici, care au nu doar responsabilitatea propriilor fapte, ci si a propriilor cuvinte". "Un prim-ministru aflat in functie si care arunca acuzatii calomnioase in toate partile, prevalandu-se apoi de libertatea de expresie si neaducand nici macar o singura dovada in sprijinul propriilor declaratii compromite credibilitatea uneia dintre cele mai importante functii in stat", a mai spus el.

Calin Popescu Tariceanu a precizat ca se va adresa CEDO in acest caz.

"Voi face o plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, pentru ca aceasta sa se pronunte daca domnul Boc nu a depasit, prin neadevarurile pe care le-a spus despre mine, limitele libertatii de exprimare garantate de Conventia Europeana a Drepturilor Omului", afirma Tariceanu.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.