Fostul sef al ANOFM Silviu Bian le-a cerut joi judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti sa dispuna cercetarea lui in stare de libertate, aratand ca este nevinovat si ca se angajeaza sa nu influenteze in niciun fel ancheta procurorilor DNA in cazul in care va fi lasat liber.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat recursul fostului sef al ANOFM Silviu Bian la decizia de arestare preventiva dispusa de Tribunal in dosarul in care este acuzat ca a luat mita de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM ca sa ii pastreze in functii.


Silviu Bian le-a spus judecatorilor ca el nu a fost functionar public, ci demnitar de stat si ca se angajeaza sa nu influenteze in niciun fel ancheta procurorilor daca instanta va permite ca el sa fie cercetat in libertate.

"Eu n-am fost functionar public, am fost demnitar de stat. Eu ma angajez sa nu influentez in vreun fel ancheta. Nu o sa iau legatura cu absolut nimeni care are legatura cu acest dosar si voi respecta intru totul indicatiile instantei", le-a spus Bian judecatorilor, in ultimul sau cuvant, transmite MEDIAFAX.

Aparatorul acestuia, Cristian Ene, a aratat ca exista mai multe potentiale vicii de procedura in ceea ce priveste ordonanta de retinere a clientului sau si a probelor care il vizeaza. Avocatul a precizat ca in ordonanta de retinere anchetatorii nu ar fi mentionat temeiul juridic pentru care dispus retinerea clientului sau si nu ar fi solutionat conform legii plangerea facuta ad hoc de aparare, la momentul constatarii acestui viciu procedural. Din acest motiv, in opinia avocatului, ordonanta de retinere ar fi nula.

Un alt potential viciu invocat de avocat a fost acela ca interceptarile in cazul clientului sau ar fi "fractionate" si nu releva discutiile reale si integrale purtate intre clientul sau si denuntatorul Ristea.

Citeste si: Frustrari mari in PDL: Vream excluderea lui Bian


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.