PSD cere populatiei sa nu-si divulge Codul Numeric Personal (CNP) in cadrul raspunsurilor la intrebarile recenzorilor de la recensamant si acuza PDL ca, prin solicitarea "ilegala" a CNP, ar urmari sa-si faca o baza de date pentru a frauda alegerile, a declarat senatorul PSD Georgica Severin.

El a precizat ca CNP-ul poate fi solicitat doar de catre autoritatile abilitate si in niciun caz de catre recenzori, care comit o ilegalitate daca pun intrebari legate de acesta.

Senatorul PSD a spus ca cetatenii pot fi identificati dupa CNP, iar datele pe care ei le ofera cenzorilor, referitoare la adresa, proprietati, religie, etnie, convingeri nu vor mai avea un caracter statistic, in cazul unui recensamant, ci vor forma o baza de date individualizata, scrie MEDIAFAX.

"Recensamantul are caracter statistic, de imagine globala, datele furnizate de cineva nu duc la persoana respectiva. E inexplicabil din punct de vedere democratic, dar explicabil din punct de vedere al intentiei de fraudare a alegerilor de catre puterea PDL faptul ca cetatenii sunt obligati sa-si spuna CNP-ul", a spus Georgica Severin.

Recensamantul populatiei si locuintelor a inceput joi si se va desfasura pana in 31 octombrie, iar primele date vor fi facute publice cel tarziu la sfarsitul lunii ianuarie 2012.

Incepe recensamantul. Vezi la ce intrebari trebuie sa raspunzi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.