Guvernul a avizat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege pentru ratificarea acordului dintre Romania si SUA privind participarea la scutul american de aparare antiracheta, actul normativ urmand sa fie transmis Parlamentului cu cererea de aprobare in regim de urgenta, pana la sfarsitul acestui an.

Proiectul de lege a fost initiat de catre Ministerul Apararii si Ministerul Afacerilor Externe, membrii Guvernului precizand ca au fost obtinute toate avizele, inclusiv din partea Consiliului Legislativ.

Ministrii initiatori au sustinut, in sedinta de guvern, ca scutul american de aparare antiracheta confera Romaniei garantii suplimentare de securitate si ridica gradul de aparare la cel mai inalt nivel de pana in prezent, transmite MEDIAFAX.

Romania si SUA au semnat, la nivel de ministri de Externe, la 13 septembrie, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antiracheta in Romania. Semnarea acordului a avut loc la un an si jumatate de la inceperea negocierilor. Ellen Tauscher a condus delegatia americana pe durata negocierilor, echipa Romaniei fiind condusa de secretarul de stat Bogdan Aurescu.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, la inceputul lunii octombrie, ca este increzator ca Parlamentul va ratifica intr-un termen rezonabil si cu majoritate vasta acordul cu SUA privind scutul antiracheta, el apreciind ca in Romania exista un consens al fortelor politice in privinta securitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.