Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, la RFI, ca fesenistii din PDL nu i-au "iubit" niciodata pe cei nou veniti in partid si a apreciat ca o organizatie care nu stie sa atraga idei noi si, pe aceasta cale, oameni noi "are o serioasa problema de sanatate".

Cristian Preda explica prapastia dintre aripa considerata reformatoare din PDL si vechea garda:

"E un lucru cunoscut ca nu am fost niciodata pe placul celor numiti greii partidului, pentru ca erau fesenistii de la inceputul anilor '90. Astia nu ne-au iubit niciodata! Nici eu n-am iubit FSN-ul, va spun sincer si n-am intrat in PDL pentru radacinile sale feseniste, am intrat in PDL, crezand ca e un partid al viitorului. Fesenistii de varsta inaintata, ca sa zic asa, ma rog, unii dintre ei sunt tineri, dar au ramas fesenisti, ei nu ne-au iubit niciodata", a declarat el pentru RFI.

Europarlamentarul PDL a mai spus ca echilibrul de la varful partidului este "foarte fragil" si ca e nevoie de "o viziune politica clara".

  • Totul a inceput de la Cezar Preda

Deputatul PDL Cezar Preda o acuza de ipocrizie pe Monica Macovei, intr-un interviu pentru Ziarul Ring, in legatura cu criticile acesteia la adresa PDL, mentionand ca vicepresedintele formatiunii nu are decat sa-si faca propriul partid, alaturi de Sever Voinescu, Cristian Preda si Teodor Baconschi.

Cezar Preda mentioneaza ca a aparut in ultima vreme "un cetatean care se erijeaza in postura de parinte al unui nou concept politic".

"Daca vrea sa faca un partid de dreapta autentic, sa-i ia de mana pe cei trei-patru colegi, si sa faca acel partid. Sa faca partidul asta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine ia impiedicat? Am inteles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre si nu numai ale noastre, ca noi am iesit din decor. Pai ce vrea, sa-i omoare pe toti si sa ramana dansii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizatii judetene care au sute de mii de membri? Nu, e clara treaba, ca noi nu ne regasim in profiulul facut de domniile lor. Sa faca un partid nou, cu ce orienatare vor, ca va fi ordoliberal, ca e pur de dreapta, ca il are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, sa-l faca, domnule, cine ii opreste? Si cu domnul Lazaroiu, sa o ia si pe Alba ca Zapada si sa faca un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toata suflarea din Romania care munceste, nu de Romania care nu are bani. Sa faca partidul asta si va dati seama ca ar castiga alegerile cu 51 la suta?", spune Cezar Preda, citat de MEDIAFAX.

  • Baconschi critica

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi considera "lamentabila" iesirea deputatului Cezar Preda impotriva "noilor figuri" din partid, mentionand ca nu poate decat sa deplanga aceasta "colegialitate infirma", "un spectacol de prost gust", care dauneaza partidului.
Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

"PDL are nevoie de dialog intern si cu societatea. Lamentabila iesirea deputatului Cezar Preda impotriva noilor figuri din PDL. Dl Preda considera ca partidul putea ramane de-a pururi neschimbat. Un partid inchis cu sapte lacate, pe care nicio idee venita dinspre lumea exterioara, dinspre societate sa nu-l poata penetra. Dl Preda sfideaza astfel atat votul exprimat la recentul congres al PDL, cat si asteptarile electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflecta. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a stiut sa evolueze, lucru care vad ca ii displace profund dlui Preda", scrie Baconschi, intr-o postare pe blogul personal.

El adauga ca "un mare partid popular nu se face doar cu o buna administratie locala, ci si cu doctrina, cu viziune nationala si internationala, cu dezbatere".

Citeste si:
Monica Macovei a provocat un grav accident în Constanța. Un bărbat...
Monica Macovei a provocat un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.