Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca unii colaboratori ai fostei Securitati pot fi scuzati, colaboratorii lui Traian Basescu sunt "slugi" si nu au nicio scuza.

El a aratat ca este anormal ca in 2012 oamenii sa fie judecati pentru ce au facut inainte de 1989, in loc sa fie judecati pentru ce au facut dupa Revolutie.

"Colaboratorii lui Basescu nu au nicio scuza. Marii intelectuali care tac din gura la toate ticalosiile ca sa primeasca vreun loc la ICR, sa primeasca bani pentru o traducere in limba papuasa sau un post de consul prin vreun oras insorit nu au nicio scuza. Daca pe vremea lui Ceausescu spuneai ca nu se putea altfel, acum sunt slugi, nu colaboratori. Este diferenta dintre colaboratorii unui regim pe care nu puteai sa il invingi si slugile unui regim pe care poti sa il combati deschis. Colaboratorul dinainte de 1989 cred ca poate fi iertat, dar sluga si tradatorul din 2012 nu poate fi iertat", a declarat Ponta pentru Gandul.

El a spus ca, de exemplu, Monica Macovei nu ar trebui judecata pentru faptul ca a fost procuror in vremea lui Ceausescu, ci pentru "minciunile si demagogia" de astazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.