Primaria din Piatra-Neamt, condusa de Gheorghe Stefan (PDL), cea din Calarasi, condusa de liderul filialei locale a UNPR, si din Huedin, condusa de Mircea Morosan (PDL), au primit din partea Guvernului cele mai multe fonduri pentru plata datoriilor si acoperirea cheltuielilor curente si de capital.

Saptamana trecuta, Guvernul a transferat 66,5 milioane lei catre un numar total de 300 primarii cu situatii financiare dificile, acoperind astfel datoriile acestora, precum si cheltuielile curente si de capital.

Lista primariilor beneficiare releva ca cele mai multe fonduri au fost alocate primariilor din Piatra-Neamt (1,1 milioane lei), Calarasi (900.000 lei) si Huedin, judetul Cluj (600.000 lei).

La nivelul Capitalei, cele mai multe fonduri au fost alocate primariei sectorului 2 (UNPR, 400.000 lei), urmata de primaria sectorului 5 (PSD, 350.000 lei), primaria sectorului 3 (PDL, 300.000 lei) si primaria sectorului 6 (PDL, 100.000 lei).

Banii au fost alocati din Fondul de rezerva al Guvernului.

In urma cu doua saptamani, premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas, sa pregateasca o hotarare de guvern prin care primariile si administratiile locale cu "probleme" de functionare si datorii sa fie sprijinite de Executiv pentru continuarea activitatii, transmite MEDIAFAX.

Ministrul a declarat ulterior, preluat de presa centrala, ca exista numeroase primarii care au acumulat datorii si au intrat in incapacitate de plata, precizand ca majoritatea sunt din zona PDL. El a aratat in acelasi timp ca, in perioada 2007-2008, toti banii au fost directionati catre primarii PSD si PNL.

Astfel de hotarari au mai fost aprobate de Guvern atat in 2010, cat si pe parcursul anului 2009, cand sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate din Fondul de rezerva bugetara, iar banii au fost alocati mai multor primarii, preponderent de la PDL, pentru finantarea unor cheltuieli curente si de capital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.