Schimbarea de stafeta in ministere nu a fost lipsita de peripetii. De suparare ca trebuie sa plece din "redutele" lor pentru a face loc succesorilor, unii dintre fostii demnitari ai PSD si-au luat din cabinete nu numai obiectele personale, ci si mobilierul care nu le apartinea. Situatia cea mai hilara a fost la Ministerul Economiei si Comertului, unde doi dintre adjunctii lui Dan Ioan Popescu au dat dispozitie ca fotoliile scumpe din piele, dulapurile, mesele si scaunele din fostele lor birouri sa fie mutate la unul dintre sediile partidului chiar cu o zi inainte de a veni in institutie noul ministru, Codrut Seres.

Obiectele in cauza, achizitionate pentru minister cu sprijinul societatilor de stat din subordine (in principal Distrigaz), au fost incarcate intr-un camion si duse au fost... Daca din fostul cabinet al ministrului Popescu carausii de mobila au luat din prima florile si tablourile ce apartineau acestuia, din cabinetele secretarilor de stat a disparut aproape intregul mobilier, in valoare de sute de milioane de lei. Pe 31 decembrie insa noul ministru de resort, Codrut Seres, a dat ordin ca masina ticsita cu mobilier sa se intoarca la sediul MEC de pe Calea Victoriei.

"Camionul s-a intors si am lucrat pana vineri tarziu sa aranjam. Din biroul meu nu au lipsit decat florile si tablourile. Mai multe obiecte au lipsit din cabinetele secretarilor de stat, dar ele au fost aduse inapoi si folosite", ne-a declarat ieri ministrul Codrut Seres. Tot ministrul ne-a mai spus ca a reusit sa intre recent si in posesia laptopului guvernamental, care se gaseste acum in cabinetul sau. Reamintim ca laptopurile pentru ministri au fost achizitionate de fosta guvernare pe multi bani publici si ca ele servesc la accelerarea circuitului actelor normative intre membrii Executivului.
Pentru a se cunoaste exact situatia fiecarui obiect de mobilier din cladirea MEC, Codrut Seres va cere Corpului de Control al ministrului sa faca verificarile necesare. "Trebuie sa vedem foarte clar ce mobilier exista si care este provenienta acestuia", a mai afirmat ministrul Economiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.