Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a vizitat vineri Targul de economie sociala, la care au participat 50 de unitati protejate, expozantii oferindu-i ministrului o castana, cercei de argint in forma de polonic, lumanari ornamentale si produse apicole "pentru energizarea functionarilor din minister".

Ministrul Sulfina Barbu a vizitat Targul national de economie sociala, care a reunit 50 de asociatii si fundatii, cooperative, institutii de micro-finantare si furnizori de servicii sociale. Ea a declarat ca evenimentul este parte a unui proiect prin care au fost create aproximativ 80 de locuri de munca si al carui beneficiar este Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Sulfina Barbu a stat de vorba cu expozantii, carora le-a promis un cadru legal privind economia sociala.

"Este unul dintre obiectivele pe care le-am declarat de cand am venit la Ministerul Muncii, de a completa legislatia muncii, respectiv Codul muncii, cu Legea economiei sociale si cu Legea mestesugarilor. Sunt, la nivel european, multe locuri de munca create astfel si Romania trebuie sa procedeze tot asa", a spus ministrul Muncii, potrivit MEDIAFAX.

In vizita de lucru, Sulfina Barbu a fost rasplatita cu cadouri lucrate manual, unele chiar de persoane cu deficiente, expozantii atragandu-i aproape de fiecare data atentia ca aceasta categorie sociala poate poate fi utila, cu conditia sa fie sprijinita.

Artistul Damian Draghici a fost primul care i-a oferit un cadou ministrului Muncii - o castana. "Cineva de la targ mi-a sculptat chipul pe o castana, pe care i-am oferit-o doamnei ministru", a spus Damian Draghici.

Plimbarea printre expozanti i-a adus ministrului Sulfina Barbu si alte daruri: o tarta cu fructe din ceara, o lumanare si o vaza pictata manual, precum si o pereche de cercei in forma de polonic, lucrati de un rom argintar din judetul Iasi.

Intrebata daca va purta cerceii la vreo sedinta de Guvern, Sulfina Barbu a evitat un raspuns categoric, spunand doar ca s-ar putea ca fiica ei sa-i ia cadoul.

Citeste si:
PNL critica proiectul legii salarizarii unitare si anunta...
PNL critica proiectul legii...

La finalul vizitei, Sulfina Barbu a mai primit o punga cu produse apicole, expozantul care i-a oferit acest cadou facand precizarea ca produsele sunt pentru energizarea functionarilor din Ministerul Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.