Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, vineri, ca actuala clasa politica este "cel putin obosita de tranzitie" si ca este nevoie de una curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei pe care ii primesc, aratand ca saluta Noua Republica.

"Obiectivul principal este reforma politica. Avem o clasa politica cel putin obosita de tranzitie si sa ne uitam spre o clasa politica noua, curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei care ii primesc si onestitate, competitivitate si nu exclude negocierea. Negociem in Parlamentul European tot timpul in mod curat si argumentat", a afirmat Macovei la o dezbatere a ISP.

Ea a adaugat ca este nevoie de reforma clasei politice si ca saluta Noua Republica, transmite MEDIAFAX.

Monica Macovei a spus ca dreapta inseamna pentru ea o societate in care oamenii muncesc si platesc taxe si nu sunt unii care "stau cu burta la soare" si asteapta sa primeasca de la ceilalti.

"Dreapta este si o societate in care competitia si valoarea primeaza, in care oamenii sunt proactivi, ideile au loc sa fie testate si aplicate, in care exista un stat de drept si reguli care se aplica", a mai spus Macovei.

Ea a mai aratat ca, in conceptia dreptei, solidaritatea trebuie sa fie doar cu cei cu neputinte, nu cu cei care nu muncesc.

"Solidaritate nu inseamna faptul ca unii sau unele persoane muncesc si platesc taxe, in timp ce in alte parti lucrurile nu stau asa si exista mereu cerinte ca primii sa munceasca si pentru cei de-al doilea. Sigur, trebuie sa fim solidari cu cei care au neputinte.Dar, punct. Atat, doar atat", a mai spus Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.