Presedintele Traian Basescu a reiterat, joi, ideea ca mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, el facand aceste afirmatii cu ocazia ceremoniei de decorare a unor personalitati ale vietii culturale internationale care participa la colocviul "Penser l'Europe".

"Mai devreme sau mai tarziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei", a declarat seful statului, el precizand ca a vorbit despre acest lucru si in urma cu circa doua luni.

"In acelasi context am sustinut ca va fi cu atat mai bine cu cat va fi mai repede si acest «mai repede» nu este generat de o graba a Romaniei, ci, in opinia mea, este generat de o graba a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Basescu, conform MEDIAFAX.

Potrivit afirmatiilor sale, daca, in mod real, Europa vrea sa fie in cabina de comanda a procesului de globalizare, ea nu poate sa fie decat unita.

"Daca vom ramane asa cum suntem, vom fi tot timpul in pozitia de a lupta uneori impotriva efectelor globalizarii", a tinut sa precizeze presedintele Traian Basescu.

Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de catre presedinte a unor personalitati ale vietii culturale internationale, care participa la colocviul "Penser l'Europe", care are loc la Bucuresti in perioada 13-15 octombrie.

Traian Basescu a inmanat, joi, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Ofiter profesorului universitar Thierry de Montbrial, Ordinul National "Pentru Merit" in grad de Comandor profesorilor universitari Jaime Gil Aluja, Evanghelos Moutsopoulos si Michael Metzeltin.

El a conferit, de asemenea, Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor, Categoria A - "Literatura" profesorilor universitari Jacques De Decker, Serge Fauchereau, Radivoje Konstantinovic si Gisele Vanhese, precum si Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Comandor - "Cercetare stiintifica" lui Mohamed Laichoubi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.