Presedintele Traian Basescu l-a decorat post mortem pe fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Ofiter, anunta Administratia Prezidentiala.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 13 octombrie a.c., Decretul pentru conferirea, post-mortem, a Ordinului National «Steaua Romaniei» in grad de Ofiter fostului presedinte al Camerei Deputatilor, Ion Diaconescu. Presedintele Romaniei a conferit Ordinul «in semn de recunostinta si apreciere pentru contributia avuta la consolidarea democratiei si a statului de drept in Romania»", se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Miercuri seara, presedintele Traian Basescu a scris un mesaj in cartea de condoleante de langa catafalcul lui Ion Diaconescu, mentionand ca acesta a fost "un om caruia semenii i-au facut mult rau si carora, la randu-i, le-a raspuns cu simplitate, cu bunatate si cu iertare".


Presedintele s-a recules langa sicriul cu trupul neinsufletit al seniorului taranist Ion Diaconescu.

Traian Basescu a depus la catafalc un buchet de flori, transmite MEDIAFAX.

Fostul presedinte al PNTCD Ion Diaconescu a decedat, marti seara, la varsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburari de ritm cardiac. Fostul presedinte al PNTCD a fost externat in 3 octombrie din Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni.

In unul dintre ultimele interviuri acordate presei, Ion Diaconescu spunea ca este crescut in spiritul vechii democratii, iar adversarii politici nu ii sunt dusmani de moarte, ci oameni cu care poate vorbi, lucra. De altfel, el mentiona ca a ramas in relatii bune cu Ion Iliescu, in sensul ca se felicita de sarbatori.

De asemenea, el spunea ca Traian Basescu ar putea ajuta PNTCD sa reintre in normalitate.

Citeste si:
Sorana Darclee și-a înmormântat mama. Ce a scris pe Instagram la...
Sorana Darclee și-a...

Politicienii romani, despre Ion Diaconescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.