Camera Deputatilor a aprobat declararea zilei de 23 august ca fiind zi nationala a comemorarii victimelor Fascismului si Comunismului.

De asemenea, ziua de 21 decembrie a fost declarata de catre ddeputati drept ziua comemorarii victimelor Comunismului din Romania.

Omagierea victimelor fascismului si comunismului, ca regimuri totalitare, in baza declaratiilor si recomandarilor unor foruri internationale si, in particular, sa omagieze victimele regimului comunist in Romania, prin asumarea de catre statul roman a obligatiei morale de a consacra doua zile comemorative: 23 august si 21 decembrie” a hotarat CD.

Camera Deputatilor a adoptat, cu 120 de voturi "pentru", 94 de voturi "impotriva" si 8 abtineri, un proiect de lege in acest sens.

Deputatii au respins, insa, doua initiative legislative ale unor parlamentari PDL care vizau instituirea Zilei nationale de Rugaciune, ca sarbatoare legala nelucratoare si, respectiv, declararea zilei de 24 ianuarie ca sarbatoare nationala legala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.