Rezolvarea problemelor legate de bugetul acordat invatamintului a deschis din nou discutia legata de numirea pe care PD o va face in fruntea Ministerului Educatiei. Surse din PD sustin ca, intr-o discutie preliminara, in conducerea partidului s-a renuntat la numirea unui om neimplicat politic, optindu-se pentru trimiterea in guvern pentru acest portofoliu a unui politician consacrat, iar in cazul in care aceasta solutie va ramine definitiva, „in pole-position se afla Cezar Preda".

Numele deputatului PD a mai fost vehiculat pentru aceasta pozitie imediat dupa demisia lui Mircea Miclea, insa nici unul dintre liderii partidului nu a confirmat aceasta solutie. Potrivit acelorasi surse, Preda incearca sa gaseasca sustinere printre liderii PD pentru a fi numit ministru, iar in partid sint deja citiva sustinatori ai acestei solutii. Contactat de „Cotidianul", Cezar Preda a infirmat ca ar exista discutii in conducerea PD cu privire la numirea sa, dar spune ca succesorul lui Mircea Miclea „trebuie neaparat sa continue reformele incepute".

Intrebat daca ar accepta numirea in fruntea invatamintului, Preda a raspuns doar ca, la acest moment, nu poate da un raspuns. Ultimul cuvint cu privire la numele viitorului ministru va fi al presedintelui PD, Emil Boc. „Un raspuns in legatura cu persoana care va ocupa aceasta functie il vom da la inceputul saptaminii viitoare", ne-a declarat Boc. In mai multe rinduri, liderul democrat a declarat insa ca el ar dori ca in functia de ministru sa fie numit un tinar care sa fie secondat de Mircea Miclea.