Presedintele Traian Basescu a precizat la AP NATO, ca Romania isi mentine participarea la misiunea NATO din Kosovo, KFOR.

Seful statului a facut aceasta precizare dupa ce a mentionat ca Romania isi mentine pozitia de a nu recunoaste independenta declarata unilateral de Kosovo pana nu se ajunge la un acord intre Belgrad si Pristina, informeaza MEDIAFAX.

Presedintele AP NATO, Karl Lamers, a declarat, vineri, ca NATO ar trebui sa mentina trupele in Kosovo daca astfel se va pastra stabilitatea regiunii, el opinand ca ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani in Kosovo constituie un motiv pentru regandirea planurilor de retragere.

"Cred ca ceea ce s-a intamplat in ultimele saptamani trebuie sa fie un motiv sa gandim planurile noastre pentru a retrage trupele foarte rapid. A existat un plan concret, dar cred ca mai important este de a ramane si de a pastra stabilitatea in aceasta regiune. Daca asta inseamna sa pastram trupele mai mult in Kosovo, atunci ar trebui sa facem asta. Cred ca stabilitatea in aceasta parte a lumii este mai importanta decat a duce la indeplinire un plan care a fost facut inainte ca violentele sa creasca din nou", a spus Karl Lamers. El a insistat asupra regandirii planului de retragere a trupelor.

Romania a anuntat insa ca isi incheie participarea la misiunea Uniunii Europene din Kosovo, EULEX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.