Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la lansarea medaliei dedicate Regelui Mihai la implinirea varstei de 90 de ani, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca fostul suveran va cere in Parlament, pe 25 octombrie, reinstaurarea monarhiei.

Intrebat cum comenteaza informatiile aparute in ultima perioada in presa potrivit carora Regele Mihai I va cere, cu ocazia discursului pe care il va tine pe 25 octombrie in Parlament, reinstaurarea monarhiei, Kelemen Hunor a declarat ca subiectul nu este de actualitate.

"Consider ca nu este de actualitate. Cred ca aceasta zi, aniversarea Regelui, e speculata in acest sens. Nu este cazul. Romania are o forma de guvernamant - este republica parlamentara, semiprezidentiala, cum doriti dumneavoastra... Nu cred ca din acest punct de vedere ar trebui sa intram in speculatii", a declarat Kelemen Hunor pentru MEDIAFAX.

El a precizat ca aniversarea Regelui este prea importanta pentru speculatii.

"Ziua este mult mai importanta decat sa intram in speculatii politicianiste", a mai spus Hunor.

Principesa Margareta, principele Radu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu au lansat, luni, la sediul Bancii Nationale, medalia dedicata Regelui Mihai cu ocazia implinirii varstei de 90 ani, la eveniment fiind prezent si ministrul Culturii, Kelemen Hunor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.