Presedintele Senatului, Mircea Geoana, considera ca viitorul guvern va avea o misiune aproape imposibila in ceea ce priveste redresarea economiei tarii, pe fondul problemelor existente deja la nivelul unor state europene, cum ar fi Italia.

Prezent, vineri, la Vaslui, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a afirmat ca anul 2012 este unul de rascruce pentru Romania, iar fiecare secunda care nu este folosita eficient acum este una de risc.

"Anul 2012 este unul de rascruce pentru Romania, in care ori ne vom scufunda, ori vom reusi sa ne mentinem pe linia de plutire. Eu cred ca cine vine la guvernare in 2013 va avea o situatie aproape imposibila. S-au anuntat 4,6 miliarde de euro imprumuturi de la Fondul Monetar pe care trebuie sa le returnam si riscul sa ne fie taiate 10 miliarde euro din fondurile structurale pentru ca nu stim sa le absorbim. Acum au mai aparut si chestiuni legate de socuri economice. Uitati-va la Italia. Faptul ca aceasta tara a fost retrogradata din punct de vedere al ratingului de tara ne afecteaza in mod direct", a declarat Mircea Geoana.

Potrivit acestuia, in Romania sunt 800.000 de oameni care muncesc pentru firme cu capital italian, la care se adauga alti 1,2 milioane de oameni care muncesc in Italia, transmite MEDIAFAX.

"Deci sunt doua milioane de romani care depind de economia Italiei. Fiecare secunda pe care nu o folosim bine acum este una de risc. Trebuie sa gasim cat mai urgent solutii si sa venim cu programe coerente. Asta este valabil chiar si pentru guvernul viitor, care poate sa vina cu sperante mari si sa nu poata face nimic", a spus Geoana.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, vineri, la Vaslui, la o intalnire cu autoritatile locale si fermieri din judet pe teme de agricultura, in cadrul adunarii Comitetului National pentru Dezvoltare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.