Fostul ministru al Industriilor, Dan Ioan Popescu, si patronul Energy Holding, Bogdan Buzoianu, sunt cercetati de procurorii DIICOT intr-un dosar nou privind fraudarea companiei Hidroelectrica, au declarat surse judiciare.

Vineri, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizate si Terorism (DIICOT) au deferit justitiei sapte persoane, intre care si fostul ministru liberal al Economiei (2004-2006), Codrut Seres, pentru incheierea unor contracte dezavantajoase companiei Hidroelectrica, incheiate intre 2002 si 2009.

In paralel, procurorii DIICOT fac cercetari cu privire la modul in care omul de afaceri Bogdan Buzaianu, finul fostului ministru al industriilor Dan Ioan Popescu, a cumparat energie, anchetatorii avand indicii ca acesta a beneficiat de preturi cu doua treimi mai mici, spun sursele citate de MEDIAFAX.

In acelasi dosar este cercetat si Dan Ioan Popescu, fostul ministru PSD al Industriilor si Economiei (intre 2000-2004, in Guvernul Adrian Nastase), precum si alte persoane care au achizitionat energie la preturi subevaluate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.